Vem är jag? Vad vill jag? Vad gör jag?

Livets allvar på ett lustfyllt sätt. Ta rodret i ditt eget liv och hitta motivation, glädje och effektivitet.

Den här kursen hjälper dig att

 • Klargöra vem du verkligen är och vad du verkligen vill
 • Skapa samklang och harmoni mellan de olika delarna i ditt liv
 • Hitta tidstjuvar och prioritera din tid som en mästare
 • Skapa verklig och bestående förändring

Kursbeskrivning


“Vad bra det var det du skickade idag! Jag läste frågorna på tåget på väg till jobbet och det var som en käftsmäll. Det här önskar jag att alla i min organisation skulle få ta del av”.  

Min dotters kompis mamma sken medan hon sa det. Jag stod där utanför dörren, redo att hämta min dotter och försökte illa kvickt lista ut vad det var jag hade skickat. Jag insåg att det var några frågor jag och Magnus hade kokat ihop veckan innan på temat vem du är och vad du vill. Frågor som jag hade skickat ut till närmare 3000 prenumeranter via mitt nyhetsbrev. Det slog mig hur frågorna och den modell vi hade skapat verkligen kunde göra skillnad i människors liv och jag ringde Magnus direkt dagen efter.  

Baserat på våra sammanlagt mer än 40 års arbete med personlig utveckling kom vi överens om att skapa den här kursen. Jag har ägnat flera års tid åt att studera psykologi, häls och framgång i livet. Jag har haft förmånen att arbeta med företag och privatpersoner i Europa, Nordamerika och Asien. Magnus har arbetat med att stödja människor i deras utveckling i över 20 års tid och har med åren blivit mer och mer av en expert på att använda reflektion som ett verktyg för att må och prestera bättre.  Är du nyfiken på personlig utveckling? Har du känslan av att du vill styra mer i ditt liv, snarare än att bara hänga med på vad som sker? Då är den här kursen för dig!  I den här kursen kommer du:

Är du nyfiken på personlig utveckling?

Har du känslan av att du vill styra mer i ditt liv, snarare än att bara hänga med på vad som sker? Då är den här kursen för dig!  

I den här kursen kommer du:

 • träna din förmåga till reflektion, vilket kommer leda till minskad stress
 • öka din motivation genom att ta reda på vad som är viktigt för dig
 • bli bekant med en enkel och effektiv modell för sortering av tankar, känslor och handlingar

Tanken med kursen är att göra de stora livsfrågorna och din personliga utveckling lättillgänglig för dig på ett lustfyllt sätt. Du får möjlighet att träna och reflektera kring grundstenarna inom personlig utveckling.

Den här kursen ger dig svaren

Kursen innehåller teoretiska pass, övningar och reflektionsfrågor. När du lyssnar, tar dig tid och gör övningarna och reflekterar, kommer du att få svar på dina frågor. Många av dem har du redan inom dig. Du behöver bara vända blickarna mot dig själv. Allt börjar med dig. Så även denna kurs.

Du kommer att bekanta dig med modellen med de tre lagren:

 1. Vem är jag? 
 2. Vad vill jag? 
 3. Vad gör jag?

Modellen ger dig en lättillgänglig struktur för att skapa mer energi och livsglädje i ditt liv.

Du jobbar med vem du verkligen är. Vi stödjer dig i att hitta ditt verkliga jag, dina glädjeämnen och vad som är viktigt för dig. Du blir tydligare för dig själv och får lättare att förhålla dig till stressiga delar av ditt liv.

Du klargör dina:

 • drömmar 
 • mål   
 • visioner

så att du kan ta kommandot i ditt eget liv och göra aktiva val. Du får hjälp att sätta dig i mentala och känslomässiga tillstånd som stödjer dina mål i livet. Du får uppleva en helt nyinspelad guidad visualisering som ger dig tillgång till mer av de svar du redan har inombords, men kanske inte alltid är medveten om.

Du lär dig om medvetenhet och mindfulness som skapar grunden för en stark tillfredsställelse. Det leder till det där mer eller mindre permanenta inre leendet som vi alla längtar efter. Du får uppleva en guidad meditation som tar dig genom din kropp och inre värld så att du kan påverka ditt liv på ett helt nytt sätt.

Du lär dig om hur du blir mer effektiv och inifrånstyrd istället för utifrånstyrd. Du får hjälp att öka din förmåga att påverka vardagssituationer på ett sätt som underlättar för dig. Du får jobba med vad du faktiskt gör med din tid. Med praktiska övningar och tips lotsar vi dig till en smartare och roligare användning av dina 24 timmar du har varje dag.

Du jobbar med samspelet mellan de olika delarna i ditt liv och hur du får din “inre orkester” att spela med mer samklang; hur du skapar mer harmoni och mindre energitapp, hur du hittar ett flow i vardagen.

Är du redo?

“Insikter och ny förståelse är bra, men till liten nytta om du inte använder dem.“  (Magnus Finkelstein)

 I slutet av kursen:

 • omsätter du dina lärdomar och önskemål i handling 
 • ökar du din motivation och effektivitet 
 • skapar du vanorna som gör den stora skillnaden i ditt liv på sikt

Kursen avslutas med fler praktiska exempel ur verkliga livet och en formel för framgång baserad på flera års forskning och egna erfarenheter.
Du får också hjälp med att summera dina lärdomar från kursen samt att omsätta dem i verkliga resultat. Det är det som gör den bestående skillnaden i ditt liv.

Kursinnehåll

Kursledare

Magnus Finkelstein

Magnus har mångårig erfarenhet av arbete i olika branscher bland annat som butikschef, kontorschef, kundservice-ansvarig och delägare inom konferens- och restaurangbranschen.

Senaste 14 åren har han arbetat med praktisk handledning av ledare enligt modellen "learning-by-doing". De senaste 12 åren har han arbetat med Nordea och deras interna ledarutbildning.

Magnus brukar beskriva sig själv som reflektionsexpert och som inspiratör, med motiveringen att det enda han kan göra är att inspirera andra att motivera sig själva till åstadkomma förändringar i sina liv och sitt ledarskap.

Markus

Markus Amanto är en uppskattad författare, talar och utbildare. Han har arbetat med att utveckla ledare, team och organisationer i Asien, Europa och Nordamerika i över 25 års tid.

Han böcker inkluderar “Ledarskapsskolan ­ - Vem är det som kör egentligen?” och ”Grunderna i gruppdynamik”.

Han har haft flera positioner som chef. När han arbetade som säljare byggde han en säljorganisation med 400 personer i de nordiska länderna.

Han startade sin egen konsultverksamet 1998 och har arbetat som certifierad handledare för UGL­kurser i flera års tid. Han är även certifierad i användningen av SDI (Strength Deployment Inventory). Han är även utbildad inom emotionell debriefing, psykosyntes och har även deltagit i Anthony Robbins Mastery University.

Till kunderna hör bland annat Stockholms Universitet, Nasdaq, Kongsberg Automotive, KPMG, Pitney Bowes, Tetra Pak, AstraZeneca, Svenska kyrkan och ALMI.

Markus talar flytande Svenska, Engelska, Finska och Spanska. Han kan också kommuniera väl på Danska och Norska.